Video

Bossche 'superheld' trekt op 't nippertje gevallen meisje (16) voor vrachtwagenwiel weg

19 september 2016 om 23:58 • Aangepast 21 november 2020 om 07:33
nl
John Tolk uit Den Bosch is een beetje beduusd onder alle aandacht die hij kreeg na een bericht van de politie op Facebook. Door maandagochtend snel te handelen redde hij, meer dan waarschijnlijk, een 16-jarig meisje van de dood.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

John reed maandagochtend met zijn scooter bij de rotonde op de Kooikersweg in zijn woonplaats. “Voor me reden twee meisjes op de fiets. Op de rotonde werden ze door een vrachtwagen met oplegger aangereden. Beide meisjes vielen. Een van hen viel precies tussen de tank en de wielen in”, schetst John de situatie.
Meteen in actieHij aarzelde geen moment, gooide zijn scooter opzij en trok het meisje aan haar benen voor het achterwiel weg. Korte tijd later werd de bril van het meisje door een van de wielen kapot gereden.
Door alle reacties op het politiebericht bekleedt John inmiddels een heldenstatus in Den Bosch. “Ik deed niet meer dan mijn plicht. Gelukkig is het goed afgelopen”, zegt John, die toegeeft dat hij achteraf ook de schrik flink in de benen had gekregen. “Maar inmiddels ben ik weer tot bedaren gekomen.”
Bedankje van de politieDe politie is later op de dag nog even bij John op de koffie geweest om hem te bedanken voor zijn kordate reactie. Verder ontving de ‘superheld’ een unieke reep chocolade van de politie.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.