Varkensboerin te gast bij de Troonrede: 'Ik draag geen hoedje, dan ben ik toch een beetje mezelf' - Omroep Brabant

Varkensboerin te gast bij de Troonrede: 'Ik draag geen hoedje, dan ben ik toch een beetje mezelf'

20 september 2016 om 11:34
nl
Het is een bijzondere dag voor varkenshoudster Henriëtte Driessen uit Someren. Ze is in Den Haag te gast bij de Troonrede, op uitnodiging van Commissaris van de Koning Wim van de Donk.
Profielfoto van Stalenhoef Amber
Geschreven door
Stalenhoef Amber

Geen trillende handjes aan het ontbijt bij boerin Henriette. Maar een speciale dag is het zeker wel. Ze is samen met een andere boer uit Luyksgestel uitverkozen om de Troonrede in de Ridderzaal te bekijken. "Ik ben uitgenodigd omdat ik me vrij goed heb ingezet na de grote storm hier in de regio. Die storm heeft veel schade veroorzaakt. Door mijn functie als voorzitter van de ZLTO ben ik er heel erg mee bezig en probeer ik mijn steentje bij te dragen."
StatementBrabant lijkt met de keuze voor de boeren een politiek statement te willen maken: boerenbedrijven moeten door het Rijk worden gecompenseerd voor de schade die ze opliepen tijdens het noodweer in juni. "Als ik de mogelijkheid krijg om onze problemen aan iemand voor te leggen dan zal ik dat zeker niet nalaten."
Geen hoedjeAls voorbereiding op Prinsjesdag is Henriette nog even langs de kapper gegaan. Maar voor haar geen personal shopper. De jurk kocht ze zelf. "Het is geen jurk van Addy, maar van een ander merk. Ik heb 'm deze zomer gekocht, ik vind het hem wel mooi voor deze dag."
"Ik heb geen hoedje, want dat draag ik normaal ook niet. Zo ben ik toch een beetje mezelf."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.