Klas voor schoolreisje op en neer naar Egypte

BERGEN OP ZOOM - Egypte, Mexico of misschien zelfs wel een ruimteschip. Het zijn plekken waar je met een schoolreisje niet zomaar naartoe gaat. Maar groep zes van basisschool De Krabbenkooi in Bergen op Zoom bezoekt alle bestemmingen binnen een uurtje. Gewoon, vanuit de klas, met een VR bril op.

Meester John Demmers is dinsdagmiddag de tourguide. Met zijn iPad in de hand stuurt hij alle VR brillen van de kinderen aan. Die bestaan uit een telefoon en een zelfgevouwen VR bril van karton. Die spullen zijn meegenomen door Grianne Rietveld van Google.

Samenwerking met Google
Want de kinderen hebben deze les te danken aan de samenwerking tussen meester John en Google. John hielp namelijk mee met het samenstellen van het speciale VR lespakket van Google. “Hij heeft meegedacht aan vragen en opdrachten die we bij Schiphol, één van de VR locaties, hebben gemaakt", legt Rietveld uit.

De kinderen boffen, want ze mogen de kartonnen VR brillen houden. De telefoons neemt de mevrouw van Google weer mee terug naar Amsterdam. John is van plan de lessen nog veel vaker te geven. “Dan vraag ik of kinderen zelf hun telefoon meneemen”, zegt hij. De Google Expedities App is niet alleen in de klas te gebruiken, maar voor iedereen gratis te downoaden.