Jongen verliest ouders, zusje en vriendin bij aardbeving, Eindhovenaar kan hem helpen

20 september 2016 om 13:12
nl
De meesten hebben helemaal niets meer. Geen huis, geen werk, geen geld en soms zelfs geen familie meer. De gevolgen van de aardbeving die de Italiaanse stad Amatrice een maand geleden trof zijn nog steeds heel groot. Eindhovenaar Peter van Diessen heeft sommige slachtoffers een klein lichtpuntje kunnen brengen.
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

Via zijn website haalde Van Diessen, die een camping heeft vlakbij het rampgebied, bijna zevenduizend euro op. Deze week was hij in het zwaarst getroffen stadje om wat slachtoffers te helpen.
"Kleding en onderdak heeft iedereen inmiddels. De noodhulp is geregeld", zag Van Diessen. "Maar de meesten zijn alles kwijt, ook hun werk. Daarom is geld het enige dat ze nu snel nodig hebben."
ZIE OOK: Eindhovenaar in rampgebied Italië start inzamelingsactie: ‘Ik wil direct hulp bieden’
Een auto kopenHij kwam in contact met een 21-jarige jongen die op het conservatorium zat. Zijn huis stortte in, waardoor hij zijn ouders, zusje en vriendin verloor. Alleen zijn slaapkamer stond nog overeind, na de verwoestende aardbeving van 24 augustus. Aan hem en drie andere mensen die zwaar zijn getroffen, heeft Van Diessen een geldbedrag overgemaakt. "Dat kunnen ze gebruiken om weer naar school te gaan, of een auto te kopen om aan het werk te kunnen."
Een bekende nam de Eindhovenaar deze week mee naar de afgesloten rode zone, het centrum van Amatrice. "Daar staat geen enkel huis meer overeind. Een hulpverlener vertelde me dat hij de eerste dagen alleen maar overleden vrienden en bekenden onder het puin vandaan haalde."
Terug naar het gebiedVolgende week wil Van Diessen terug naar het rampgebied, om mogelijk weer nieuwe mensen te helpen. "De burgemeester van het dorp heeft opgeroepen om mensen persoonlijk te helpen en geen geld over te maken naar hulporganisaties. Daarom ga ik door met de actie. Hulp blijft heel hard nodig en hoewel je nooit iedereen kunt helpen, kan ik toch een paar mensen helpen om een toekomst op te bouwen."
Doneren kan nog steeds via de website van de camping.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.