Miljoenennota: veel extra geld naar Brainport Eindhoven - Omroep Brabant

Miljoenennota: veel extra geld naar Brainport Eindhoven

20 september 2016 om 17:26
nl
Er gaat de komende jaren tien miljoen euro naar Brainport in Eindhoven. Dat staat in de Miljoenennota, die dinsdagmiddag aan de Tweede Kamer is overhandigd.
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

Voorwaarde van de extra subsidie aan de regio is dat de provincie Brabant de toekomstplannen steunt en zelf ook bijdraagt, staat in de Miljoenennota.
1,6 miljoen voor Dutch Design WeekDe komende vier jaar krijgt de regio Eindhoven tien miljoen euro van het kabinet. Over de manier waarop dat geld verdeeld wordt is de gemeente Eindhoven al in overleg met de provincie. Er zijn al wat afspraken gemaakt. Zo wordt het geld gebruikt om Brainport internationaal bekender te maken, door bijvoorbeeld congressen, slimme buitenlandse werknemers en cultuur naar Eindhoven te halen.  
Ook wordt een lening van zeven miljoen euro aan de Internationale School Eindhoven kwijtgescholden en krijgt de Dutch Design Week de komende vier jaar 1,6 miljoen extra subsidie van het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap.
ZIE OOK: Tóch rijksgeld voor de Dutch Design Week, Circo Circolo én festival Cement
Bedrijven willen structureel geldHet afgelopen jaar hebben bedrijven in Brainport, zoals ASML, VDL en Philips samen met de gemeente en provincie gelobbyd voor extra geld vanuit het Rijk. Minister Kamp van Economische Zaken liet begin deze maand al vallen dat hij zo'n extra subsidie voor de regio wel zag zitten.
Volgens de gemeente Eindhoven zijn de bedrijven tevreden over de tien miljoen die verdeeld gaat worden. Wel blijven ze in gesprek om ook na deze vier jaar extra geld naar de Brainport te laten gaan. [tweet:https://twitter.com/wethouderDepla/status/778240089679917056]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.