Brabantse werkgevers willen nú extra geld voor A58 uit meevallers kabinet

20 september 2016 om 16:00
nl
De Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) wil dat het kabinet financiële meevallers gebruikt voor investeringen in wegen en techniekonderwijs. Door de forse toename van het verkeer neemt het aantal files in Brabant snel toe. Zo staat de snelweg A58 nu in de file top vijf van de ANWB.
Profielfoto van Cartens Raoul
Geschreven door
Cartens Raoul

De plannen voor verbreding van de A58 liggen klaar, maar voor het stuk tussen Breda en Tilburg wil het kabinet nog nader onderzoek doen. De BZW vindt dit onverantwoord en wil dat verkeersminister Schultz van Haegen direct geld vrijmaakt om dit stuk snelweg direct aan te pakken.
TechniekonderwijsOok wil de BZW om extra geld voor de technische universiteiten. Doordat steeds meer nieuwe studenten zich aanmelden, zitten technische universiteiten bijna aan hun limiet en dreigt  een stop op de instroom. Het aantal inschrijvingen bij de Technische Universiteit in Eindhoven is in drie jaar tijd al bijna 50 procent gegroeid.
Goed techniekonderwijs met veel studenten is volgens de werkgevers goed voor de economische ontwikkeling van Nederland en zorgt dat studenten een meer kans hebben op een baan. Nu studentenaantallen groeien mag dat succes niet afgestraft worden met een studentenstop, vindt de BZW.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.