Jongen die bommelding deed op school in Roosendaal krijgt werkstraf

20 september 2016 om 18:27
nl
Een 20-jarige man die vorig jaar 112 belde en vertelde dat er een bom zou liggen bij het Zoomvliet College in Roosendaal, is dinsdag veroordeeld tot honderd uur werkstraf. Verdachte Mohammed el H. vergezelde de bommelding met de Arabische woorden 'allahoe akbar, allahoe akbar' (God is de grootste).
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

De melding op 15 januari 2015 bleek vals. De school werd niet ontruimd, omdat er geen aanwijzingen waren voor een explosief. De verdachte kon diezelfde dag nog worden opgepakt.
Terroristische aanslagenDe rechtbank in Breda rekent het de verdachte zwaar aan dat hij de in de huidige maatschappij 'levende angstgevoelens voor terroristische aanslagen heeft misbruikt en aangewakkerd door zijn melding en woordkeuze'.
De bommelding was een impulsieve actie van de verdachte. Hij probeerde een vriend vrij te laten krijgen van  school, zodat ze samen naar Antwerpen konden gaan.
MinderjarigJustitie wilde dat de jongeman, die destijds achttien was, als meerderjarige zou worden berecht en eiste honderdvijftig uur werkstraf. De rechter heeft de verdachte als minderjarige bestraft.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.