Video

Phillip Cocu: 'Met de steun van PSV-fans moet de omslag komen'

20 september 2016 om 16:44
nl
Een plek in de volgende ronde van het KNVB-bekertoernooi is woensdag niet de enige opdracht voor PSV in de thuiswedstrijd tegen Roda JC. De ploeg scoorde voor het laatst in eigen stadion op 14 augustus tegen AZ en is sindsdien in thuiswedstrijden al 308 speelminuten zonder doelpunt. Een negatief clubrecord volgt als PSV tegen Roda JC in de eerste zes minuten nog steeds het doel niet weet te vinden.
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

PSV-trainer Phillip Cocu: "Het allerbelangrijkste is dat we winnen, want we willen de volgende ronde halen. Maar het zal goed zijn als we kunnen scoren. Ook voor onze fans."
Uit makkelijker dan thuisOpmerkelijk is dat PSV in uitwedstrijden het doel makkelijker weet te vinden dan thuis. De voorgaande twaalf uitwedstrijden werden gewonnen, terwijl dat de laatste drie wedstrijden in eigen stadion (tegen FC Groningen, Atlético Madrid en Feyenoord) niet lukte. Voor Cocu nog geen reden tot ongerustheid.
Omslag moet er komen"Uit gaat het goed. Dat moeten we vasthouden, maar we moeten ook zorgen dat we thuis het rendement en de effectiviteit omhoog krijgen. Met de fans die achter ons staan, moet die omslag er komen. Ik zou ongerust zijn als we niet in staat zijn om kansen te creëren. Dat is niet aan de orde. We krijgen kansen en penalty's, maar we laten het zelf liggen. We zijn er zelf bij om daar verandering in te krijgen."
Al een tijd geen doelpunten in eigen stadion. Penalty's die gemist worden. PSV wil die vicieuze cirkel afsluiten tegen Roda JC. Ideaal zou dus een ruime overwinning zijn, liefst met enkele benutte strafschoppen. Cocu: "Dat zou helemaal ideaal zijn."
Angstgegner Roda JCMaar het belangrijkste is dus de volgende ronde bereiken in het KNVB-bekertoernooi, waarbij tegenstander Roda JC in het nabije verleden overigens een lastige klip bleek. Want zowel in 2013 als 2015 schakelden de Limburgers PSV uit.
BekeropstellingRemko Pasveer en Siem de Jong komen tegen Roda JC in actie en wellicht zijn er meer veranderingen in de opstelling te verwachten.
Cocu: "We kijken naar de vorm en fitheid van onze spelers. Daarin nemen we het totale programma mee met wat we nog voor onze kiezen krijgen tot de volgende interland-break."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.