Nog meer geld voor strijd tegen drugscriminelen in Brabant

20 september 2016 om 17:55
nl
De politie in Brabant krijgt de komende jaren nog meer mogelijkheden om drugscriminelen en motorbendes aan te pakken. In de Miljoenennota looft het kabinet de manier waarop de politie de afgelopen jaren heeft gewerkt.
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

Sinds dit jaar krijgt de Taskforce Brabant Zeeland drie miljoen euro van het Rijk, voor hun strijd tegen drugscriminelen. Vanaf volgend jaar komt daar nog wat bij.
Beter samengewerktHet Ministerie van Veiligheid en Justitie is blij dat er afgelopen jaar meer strafrechtelijke onderzoeken naar criminelen waren. Maar ook werken het Openbaar Ministerie, gemeenten, politie en de Belastingdienst steeds vaker samen, bijvoorbeeld bij de aanpak van criminele motorbendes.
"Dat werpt zijn vruchten af, niet alleen in de vorm van een groeiend aantal opsporingsonderzoeken naar leden van criminele motorbendes, maar vooral ook doordat veel maatregelen worden getroffen die het dit soort clubs steeds moeilijker maakt om te functioneren", zo staat er in de Miljoenennota.
Verbod op bendesKomend jaar gaat hun strijd tegen criminele bendes door, belooft het kabinet. De overheid gaat zich vooral richten op een manier waarop de motorbendes officiëel kunnen worden verboden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.