Hereniging met gezin nabij: couveusebaby Ilsa en moeder Linda eindelijk naar huis

21 september 2016 om 00:38
nl
Couveusebaby Ilsa en haar moeder Linda Bod uit Sprang-Capelle kunnen eindelijk naar huis. Woensdag brengt Stichting Ambulancewens het tweetal van Freiburg naar Potsdam, waar Linda en haar man Angelo sinds kort wonen. Na het laatste deel van de reis kunnen ze de ellende achter zich laten.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Linda en Angelo gingen in augustus met hun vier kinderen nog even op vakantie naar Frankrijk om zo helemaal opgeladen aan het laatste deel van de zwangerschap te beginnen. In Dijon werd Ilsa echter tien weken te vroeg geboren.
Sinds de bevalling verbleven moeder en dochter in een Frans ziekenhuis. Ilsa lag in een couveuse. Ze kon door de torenhoge kosten niet worden vervoerd. Angelo en de vier kinderen keerden noodgedwongen eerder terug naar Duitsland.
ZIE OOK: Linda nog vast in Frankrijk met couveusebaby Ilsa: 'Ik ben een emotioneel wrak'
Betere gezondheidVorige week werden Linda en Ilsa vanuit Dijon naar Freiburg gebracht. Woensdag staat het laatste deel van de reis op de planning. Met Ilsa gaat het steeds beter. “Ze is inmiddels van de zuurstof af en ze krijgt deels haar voeding al via een drinkflesje in plaats van de sonde”, staat op de Facebookpagina ‘Take Ilsa Home’.
Ilsa wordt eerst nog naar het ziekenhuis in Potsdam gebracht om daar verder te groeien en sterker te worden. “Linda en Ilsa worden na een moeilijke tijd weer herenigd met de rest van het gezin.”
Door een inzamelingsactie op Facebook werd geld opgehaald om de reis te bekostigen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.