Video

Het leven van Charlotte in foto's, Waalwijkse vijf jaar lang gevolgd

7 december 2017 om 09:24 • Aangepast 20 november 2020 om 20:00
nl
"Je wordt onderdeel van de familie. Charlotte is dan geen onderwerp meer die je fotografeert, maar een gewoon mens." Fotograaf Linsey Kuijpers uit Breda volgde vijf jaar lang de nu 22-jarige Charlotte en maakte daar een boek van. "Het is intiem, het is heftig, maar het resultaat is hartstikke mooi."
Profielfoto van Joris van Egmond
Geschreven door
Joris van Egmond

Charlotte groeide op in Waalwijk, in een gezin met vader, moeder en vijf broers. De familie heeft het financieel niet breed en sommige kinderen hebben adhd of autisme. "Geen problematisch gezin, maar wel een gezin met een verhaal", zegt Linsey. Charlotte is de jongste van het stel en de enige dochter.

Niet vreemd
Het is voor de familie niet voor het eerst dat een fotograaf het leven binnen het gezin vastlegt. Charlottes moeder Henny, wordt sinds 1976 gevolgd door fotograaf Michel Szulc Krzyzanowski. Over Henny´s leven verschenen tot nu toe zes boeken. In 2013 wilde hij zijn project uitbreiden. Zo kwam Szulc Krzyzanowski bij Linsey terecht, die op dat moment aan het afstuderen was.

Het scheelt volgens Linsey dat de familie al gewend was aan de camera. Ze ging mee naar persoonlijke gebeurtenissen, zoals twee begrafenissen. "Ik werkte heel open, maakte geen stiekeme foto's. Dan durf je het als gezin ook aan om zo in beeld te komen en kan ik een eerlijk verhaal maken."

Vijf jaar
Door Charlotte vijf jaar te volgen in de periode dat ze volwassen wordt, krijg je volgens Linsey een veranderend tijdsbeeld te zien. De bedoeling is dat de fotograaf Linsey ook de komende jaren blijft volgen. "Dat je naast de verhaallijn van haar moeder, ook de verhaallijn van haar dochter ziet. Dan krijg je pas echt een uniek document."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.