Underdog VV Dongen tegen Go Ahead Eagles: 'We gaan er vol voor'

21 september 2016 om 11:10
nl
VV Dongen, een ploeg uit de derde divisie, neemt het woensdagavond in eigen huis op tegen eredivisionist Go Ahead Eagles. De trainer van de Dongense voetbalploeg, Ron Timmers, is er klaar voor - voor zover hij en zijn team dat kan zijn, althans.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

“Tja, wij zijn amateurs”, zo beaamt Timmers de underdogrol van zijn ploeg. De spelers hoeven dan ook geen gekke sapjes of tactische trainingen te verwachten ter voorbereiding op het duel woensdagavond. “We hebben ons vooral uitgelopen na de vorige wedstrijd en dan gaan we vandaag de volgende stap nemen.”

‘Teamgeest en beleving’
Dongen is de logische onderliggende partij woensdagavond, maar betekent dat ook dat de ploeg zich gaat ingraven?

“De mensen die Dongen kennen, weten dat wij er vol voor gaan. Ik denk ook dat we niets anders kunnen doen. We moeten eerlijk zijn, tegen een Eredivisieclub komen we voetballend heel veel te kort. Teamgeest en beleving is daarom wat de mensen bij Dongen willen zien. Zeker bij thuiswedstrijden heeft dat goed resultaat opgeleverd. Dat hopen we vandaag door te zetten.”

Timmer weet dat het heel moeilijk wordt, maar hij geeft zijn team een kans. “Het is belangrijk dat je het eerste kwartier zonder tegengoals doorkomt, anders moet je de boel opengooien. Komen we het begin door, dan denk ik niet dat Go Ahead Eagles dusdanig overloopt van vertrouwen dat ze ons van het veld spelen. Ik houd het dus op een kleine overwinning.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.