Video

Basisschool Helmond begint (al trommelend) met afval scheiden

21 september 2016 om 12:31 • Aangepast 21 november 2020 om 07:31
nl
Een hoop kabaal woensdagmorgen in de Helmondse wijk Brandevoort. Kinderen van de openbare basisschool trommelden daar om aandacht te vragen voor een betere afvalscheiding. Thuis moet elke prop en prul namelijk in een aparte zak of bak, maar op school verdwijnt alles in dezelfde vuilnisemmer.
Profielfoto van van den Broek Rob
Geschreven door
van den Broek Rob

Basisscholen zijn namelijke publieke instellingen en die moeten van de wet de afvalverwerking commercieel aanbesteed worden. Hoewel afval scheiden beter is voor het milieu, alles op dezelfde hoop is beter voor de portemonnee en dus goedkoper.
Herrie makenMoeder Lara Tamirinof vindt dat zaakje maar stinken en ging daarom over tot actie. En met succes, want de openbare basisschool gaat voortaan alles keurig in aparte afvalbakken doen. "Zo is de school een perfect voorbeeld voor de kinderen, want als ze thuis nog geen afval scheiden, leren ze op school over nut en noodzaak hiervan." Om die doorbraak te vieren, trommelden alle leerlingen van de school op vuilnisemmers.
Met een beetje hulp van de gemeente, kan de school voortaan ook echt afval gaan scheiden. Daardoor blijft voortaan nog maar tien procent restafval over. De openbare basisschool is in Helmond voorlopig nog even de uitzondering op de regel. Als het een succes blijkt, wil de gemeente ook de weg vrij maken voor alle andere basisscholen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.