Video

Moniek eert doodgereden moeder met babyslofjesproject: 'Dit was haar droom'

21 september 2016 om 15:00 • Aangepast 21 november 2020 om 07:31
nl
Drie jaar geleden veranderde het leven van Moniek Hanssen uit Heesch voorgoed, toen haar 2-jarige dochtertje Ize en haar ouders om het leven kwamen bij een ongeluk in het Limburgse Meijel. De drie zaten op de fiets toen ze werden aangereden door een Poolse automobilist. Nu zorgt Moniek ervoor dat de droom die haar moeder destijds had, werkelijkheid wordt: gebreide babyslofjes die bestemd zijn voor kindjes in het ziekenhuis. "Op deze manier doe ik iets positiefs met de afgelopen periode, die zo inktzwart was."
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

Het was de favoriete bezigheid van de 64-jarige moeder van Moniek: breien. Ze maakte de mooiste dingen: warme sjaals, wanten en truien. En ook slofjes, speciaal voor zwangere vrouwen of pasgeboren kindjes. "Ze had een grote droom, die ze me ooit toevertrouwde aan de keukentafel", zegt Moniek. "Slofjes breien voor kindjes in het ziekenhuis. Zelf kan zij die droom niet meer waarmaken, daarom ga ik het nu proberen."
LEES OOK: Opluchting bij ouders nu man die hun dochtertje Ize (2) doodreed definitief de cel in moet
Oma Meijel BreitWoensdag is de lancering van haar label Oma Meijel Breit. Van ieder paar gebreide babyslofjes dat wordt verkocht, schenkt Moniek een paar aan baby's in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. De slofjes zijn te koop via de website Oma Meijel Breit en bij de winkels Depot in Heesch en Zo Klein in Best. Moniek: "Je koopt niet zomaar slofjes, er zit veel meer achter en ik hoop dat dat aanspreekt."

Diepe rouw"De eerste twee jaar na het ongeluk was ik tot niets in staat" vertelt Moniek. "Alles was zwart. Dat is zo'n diepe rouw, dan kun je niks. Ik ben veel bezig geweest met het verlies van mijn dochtertje. Dat was zo allesomvattend dat er voor het verlies van mijn ouders bijna geen ruimte was. Daar heb ik me best schuldig om gevoeld."
"Laatst moest ik opeens aan die droom van mijn moeder denken. Met dit initiatief kan ik iets doen in haar geest, als eerbetoon. Het geeft me een goed gevoel, ik krijg er energie en kracht van. Kijk, afsluiten kunnen we het nooit want het gemis is nog iedere dag voelbaar. Maar dit is iets positiefs waar ik een glimlach van op mijn gezicht krijg."
Lieve breisters gezochtMoniek is op zoek naar breisters, 'lieve mensen die mee willen werken aan het project'. Zij kunnen zich aanmelden via de website.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.