Zeldzame dwergkrokodillen uit ei gekropen in Oliemeulen [VIDEO]

21 september 2016 om 15:02
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Omroep Brabant
Foto: Oliemeulen
Omroep Brabant
Foto: Oliemeulen
1/5 Zeldzame dwergkrokodillen uit ei gekropen in Oliemeulen
Bij krokodillen denk je niet snel aan omschrijvingen als 'schattig' of 'lief', maar als je de Oliemeulen in Tilburg bezoekt, denk je daar voortaan anders over. Zes superzeldzame Afrikaanse dwergkrokodillen zijn daar uit hun ei gekropen. De kleintjes passen in je hand.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Ze liggen nu in een kraamkamer. Een erg aandoenlijk gezicht. "Ze maken het heel goed", zo laat Sjef van Overdijk van het dierenpark weten.
Kijken kanHij is enorm blij met de geboorte van de kleintjes. "De Afrikaanse Dwergkrokodil is een zwaar beschermd dier. Elk jong zal gaan bijdragen aan een kweekproject binnen Europese dierentuinen." Maar dat duurt nog even. "De komende maanden blijven ze nog hier, dus wie wil kan komen kijken."
De ouders van de zes kleintjes wonen al langer op het park. "Ze zijn waaks en brullen zodra ze de kleintjes horen kermen. Daarom liggen ze ook apart. Zodat de dieren allemaal rust hebben." Als de Afrikaanse dwergkrokodillen volwassen zijn, worden ze tussen de 1 meter 40 en 1 meter 80 lang, zo zegt Van Overdijk.

Wachten op privacy instellingen...