Vakbonden sluiten akkoord over sociaal plan voor fusie Van Gansewinkel met Shanks

21 september 2016 om 15:13
nl
De vakbonden hebben een principe-akkoord bereikt met afvalverwerkers Van Gansewinkel en Shanks die willen gaan fuseren. Dat zegt Tjeerd Orie van CNV Vakmensen. Verwacht wordt deze fusie op beide hoofdkantoren en ondersteunende afdelingen tot dubbele functies gaat leiden, waardoor er banen verloren gaan.
Profielfoto van Cartens Raoul
Geschreven door
Cartens Raoul

Om hoeveel banen het precies gaat is nog niet duidelijk. Orie: "De fusie zal waarschijnlijk gevolgen hebben voor banen op de hoofdkantoren, waar bij verschillende afdelingen dubbelingen ontstaan. Waar en hoeveel precies weten we niet. Daarom willen we op voorhand een stevig vangnet in de vorm van een goed sociaal plan. Dit is er nu, daar zijn we blij mee. Ik verwacht dat onze leden hiermee akkoord gaan”.
HulpIn het principe-akkoord staat dat er voor medewerkers die boventallig worden eerst intern naar een andere functie wordt gezocht. Lukt dit niet, dan krijgen medewerkers negen maanden lang hulp bij het zoeken naar een andere baan, buiten het fusiebedrijf. Als daarbij opgebouwde pensioenrechten verloren gaan, dan wordt dit tot 15-duizend euro gecompenseerd. Bij ontslag wordt de kantonrechtersformule factor één gebruikt. Het sociaal plan krijgt een looptijd van 2 jaar.
Bij de Van Gansewinkel Groep werken zo'n vijfduizend mensen. Het hoofdkantoor is in Eindhoven gevestigd. Het Britse Shanks heeft in Nederland zo'n 3000 medewerkers. Het onderhandelingsresultaat voor een sociaal plan moet door de vakbonden nog aan de leden worden voorgelegd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.