Hond vastgebonden aan boom in Liesbos Breda: 'Een hond dumpen doe je niet'

21 september 2016 om 17:14 • Aangepast 21 november 2020 om 07:31
nl
"Een hond dumpen doe je niet. Zeker niet op de Internationale dag van de liefde." Met die woorden zette Nicole Bolijn uit Prinsenbeek woensdag een achtergelaten hond op Facebook. Het dier was vastgebonden aan een boom in het Bredase Liesbos.
Profielfoto van van Kalmthout Jesse
Geschreven door
van Kalmthout Jesse

“Vanmorgen toen Claudia van den Bogaert en ik de honden lekker uit wilden laten in het Liesbos tussen Breda en Etten-Leur, viel mijn oog opeens op een boomstronk die me strak aankeek. En wat je nooit hoopt mee te maken bleek werkelijkheid. We vonden deze Amerikaanse Stafford-dame (wit met muisgrijs) vastgebonden aan een boom, met een bak water en lading brokken erbij”, schrijft Bolijn.[Facebook:https://www.facebook.com/nicole.bolijn/posts/1072337479548733]
'Ze zag er goed uit'“Beste oud-eigenaar: je hebt vast en zeker veel tijd in haar gestoken. Ze zag er goed gevoed uit en was vriendelijk van aard. Zeker niet puppyloos, maar blijkbaar niet goed genoeg. Je bent dus over de grens gegaan en ik hoop dat mijn vrienden op Facebook ons helpen om je te vinden. Ze was zo blij om ons te zien, dat alle foto's wat bewogen zijn.”
Volgens Bolijn wordt het dier verzorgd door haar oud-collega bij het dierenasiel in Breda. “Wie kent dus deze hond? Geef de info door aan het dierenopvangcentrum en zij zullen hun best doen met de politie om recht te doen. Een hond dumpen doe je niet. Zeker niet op de Internationale dag van de liefde.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.