Video

Peter R. de Vries teleurgesteld in uitspraak over seksvideo Chantal: 'Politie deed geen bal'

21 september 2016 om 18:01 • Aangepast 21 november 2020 om 07:30
nl
Misdaadverslaggever Peter R. de Vries noemt het 'jammer' dat de rechter heeft bepaald dat ROC West-Brabant niet hoeft mee te werken aan een onderzoek naar de identiteit van diegene die een seksvideo van Chantal op Facebook zette. "Dat de rechter nu verwijst naar de politie en zegt dat die weg nog heel erg open staat, valt tegen.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

De politie heeft in anderhalf jaar tijd niet of nauwelijks iets aan de zaak gedaan", zegt Peter R. de Vries. "Die weg is geen reële optie."
Verder met de zaakDe Vries volgt de zaak van Chantal al vanaf het begin. Het Openbaar Ministerie heeft woensdag aangegeven nu de civiele procedure klaar is, actief met de zaak verder te willen. "Dat zou tijd worden dat ze eindelijk iets gaat doen", zo reageert  De Vries.
ZIE OOK: Politie en justitie gaan door met onderzoek naar seksvideo Chantal uit Werkendam
KletskoekHij noemt het 'kletskoek' dat politie en justitie een stap opzij deden in het onderzoek om Chantal de ruimte te geven een civiele procedure te starten. "Dat is gewoon een smoes. Weet je waarom Chantal die civiele procedure is gestart? Omdat de politie geen bal deed. Daarom."
De Vries heeft de hoop in politie en justitie wat betreft deze zaak nog niet helemaal opgegeven. "Ik zie graag nog een doortastend optreden. We gaan zien wat de politie nog klaarspeelt."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.