Laarbeek groenste gemeente van Nederland

21 september 2016 om 19:23
nl
De gemeente Laarbeek is eerste geworden bij de nationale groencompetitie Entente Florale. Bij deze wedstrijd strijden gemeenten om wie zich de groenste van Nederland mag noemen. De vakjury kende Laarbeek het mooie cijfer 8,6 toe.
Profielfoto van Juda Peter
Geschreven door
Juda Peter

De gemeenten zijn niet alleen beoordeeld op het gebied van groen, maar ook op bijvoorbeeld cultuurhistorie en recreatie.
Goud Wethouder Meulensteen is trots op zijn 'mooie groene en waterrijke gemeente, met vele bezienswaardigheden'. "Met het Laarbeekse groen en alle mensen die zich hiervoor inzetten hebben we goud in handen. De jury heeft dit ook gezien én beloond", zegt de wethouder.
Waterpoort van de PeelIn Laarbeek verbinden natuur en het water de vier kerkdorpen Aarle-Rixtel, Beek en Donk, Lieshout en Mariahout met elkaar via de diverse riviertjes, lopen, kanalen, poelen en vennetjes. Zoals de riviertjes de Aa en de Goorloop die een 'boeiend ruimtelijk spel spelen met de Zuid-Willemsvaart en het Wilhelminakanaal'.
"Daarnaast heeft Laarbeek twee omgrachte kastelen, een passantenhaven en prachtige wandel- en fietsroutes langs het water, zoals de populaire Waterpoortroute", aldus de vergulde gemeente.
Op www.laarbeek.nl/ententeflorale is verder alle informatie over de deelname van Laarbeek aan de groenwedstrijd te vinden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.