Video

Goud voor Eveline Wu op WK Chinees Koken: 'Grote eer om mee te maken'

22 september 2016 om 18:27
nl
Chefkok Eveline Wu uit Eindhoven heeft goud gewonnen op het WK Chinees Koken in Rotterdam. Ze won de medaille voor haar dessert met hazelnootcrème en witte chocolade. "Ik had dit echt totaal niet verwacht", vertelt opgetogen.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Wu is eigenaresse van onder meer Mood en Soho in Eindhoven. Samen met drie andere dames vormde ze een team op het WK Chinees Koken in Rotterdam. "Als team hebben we ook nog eens zilver gepakt", zegt ze vol trots.
Het was dit jaar voor het eerst dat het WK in een land buiten Azië werd gehouden. En voor het eerst dat er dames meededen aan de wedstrijd. "Het was een grote eer om erbij te mogen zijn en dit mee te mogen maken.", vertelt ze.
'Trots op resultaat'Het goud kwam dus onverwacht, ook al had ze zelf een goed gevoel overgehouden aan hun gerechten. "Het ging echt zo goed. Ik ben trots op het resultaat", zei ze dinsdag.
Het WK duurde in totaal drie dagen. Dinsdag moesten Eveline en haar teamgenoten aan de bak. Ze maakte naast haar dessert met hazelnootcrème, ook Chinese pannenkoeken. Daarnaast is ze enthousiast jurylid van Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.