Willem II niet opgewassen tegen Ajax en ligt uit de beker

22 september 2016 om 02:02 • Aangepast 21 november 2020 om 07:30
Willem II is uitgeschakeld in het bekertoernooi. In de ArenA verloren de Tilburgers met 5-0 van Ajax. De Tilburgers waren geen schim van de ploeg van een paar weken terug.
Profielfoto van Ranselaar Jessica
Ranselaar Jessica

Toen won Willem II het competitieduel tegen Ajax. Maar een nieuwe stunt zat er woensdagavond eigenlijk geen moment in.
Bij rust stond Willem II al met 2-0 achter. Binnen het kwartier was Ajax via Riechedly Bazoer op voorsprong gekomen. Hij haalde net buiten de zestien uit en schoot de bal binnen. Tien minuten later was het opnieuw raak voor de Amsterdammers. Matthijs de Ligt, debutant bij Ajax, kopte na een corner van Hakim Ziyech de 2-0 binnen. Willem II had er tot dan toen nog niet echt iets tegenover kunnen stellen.
VideoscheidsrechterDe wedstrijd in Amsterdam was bijzonder want voor het eerst was er een videoscheidsrechter bij een officiële voetbalwedstrijd. Het technische hulpmiddel werkte jammer genoeg voor Willem II in het nadeel van de Tilburgers. Waar Anouar Kali van de scheidsrechter op het veld geel kreeg, ontving hij na een correctie van de videoscheidsrechter rood.

Eenmaal de klap te boven zette Willem II alles op alles om dichterbij Ajax te komen. Helaas leidde een goede Tilburgse aanval de 3-0 voor Ajax in. Ajacied Westermann voorkwam een doelpunt van Willem II. Ajax kwam er vervolgens snel uit en scoorde via Hakim Ziyech.
Buitenspeldoelpunt?Even waren er twijfels over de geldigheid van het doelpunt. Op de doellijn lag namelijk een Ajacied in buitenspel positie. De goal werd toch goedgekeurd omdat de videoscheidsrechter het geen 'hinderlijk buitenspel' vond.
Het doelpunt bleek de genadeklap voor Willem II. In de laatste minuten van de wedstrijd liep Ajax verder weg. Lasse Schöne scoorde uit een vrije trap. Dat trucje werd een paar minuten later door Abdelhak Nouri herhaald. Ook hij maakte een doelpunt uit een vrije trap.