Wereldprimeur voor Anouar Kali: door videoscheidsrechter van het veld gestuurd

22 september 2016 om 10:00 • Aangepast 21 november 2020 om 07:30
nl
Anouar Kali had woensdagavond de twijfelachtige eer om als eerste speler van de eredivisie op basis van een beslissing van een videoscheidsrechter een rode kaart te krijgen. De middenvelder van Willem II maakte in het bekerduel met Ajax een overtreding op Lasse Schöne.
Profielfoto van Ranselaar Jessica
Geschreven door
Ranselaar Jessica

Scheidsrechter Danny Makkelie trok aanvankelijk een gele kaart maar kwam even later terug op zijn beslissing en koos voor rood na een tip van videoscheidsrechter Pol van Boekel.
ZIE OOK: KNVB-beke r: Alleen PSV en UNA door, Willem II verliest ruim van Ajax
Het is voor het eerst woensdag dat er een videoscheidsrechter actief is bij een serieuze wedstrijd op het hoogste niveau in Nederland. Donderdag wisselen Makkelie en Van Boekel van functie en zit Makkelie voor een televisiescherm. De KNVB hoopt in het seizoen 2018/2019 in de eredivisie structureel met videoscheidsrechters te werken.    

Honderd procent rood"Ik had die situatie uiteindelijk verkeerd beoordeeld", keek arbiter Makkelie terug op de overtreding van Kali. "Dat is niet leuk, maar ik ben er wel blij om. Ik kreeg door dat het rood was. Honderd procent rood. Dan bewijst dit wel het nut van de videoscheidsrechter. Anders was er iemand op het veld blijven staan die rood had verdiend."  

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.