'Rookie' Sam Lammers en 'routinier' Siem de Jong genieten van debuut bij PSV - Omroep Brabant

'Rookie' Sam Lammers en 'routinier' Siem de Jong genieten van debuut bij PSV

22 september 2016 om 02:41
nl
Hun achtergrond is totaal verschillend, maar voor beiden was de bekerwedstrijd PSV - Roda JC (4-0) een wedstrijd om te onthouden. Siem de Jong en Sam Lammers speelden beiden voor het eerst in de hoofdmacht van PSV. Voor Siem de Jong een nieuwe stap in een carriere waarin hij al landstitels pakte en interlands speelde. Voor Sam Lammers een eerste kennismaking met het hoogste niveau in Nederland.
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

Sam Lammers mocht het laatste kwartier van de bekerwedstrijd meedoen. PSV stond al met 3-0 voor. De wedstrijd was gespeeld en dus de ideale gelegenheid om ervaring in het eerste team op te doen. Vandaar een glunderende Lammers na afloop.
"Ik denk dat dit wel een hele goede reden is om te glunderen. Ik ben er heel blij mee, natuurlijk. Dit is een mooie stap. Ik heb ervan genoten en hoop vaker te mogen spelen."
Rugnummer 50Lammers kwam na 75 minuten het veld in met rugnummer 50. Voor Lammers inmiddels een mooi getal. Eigenlijk wil hij dat rugnummer alleen nog maar inruilen voor nummer 9.
"Vorig jaar had ik dat al en dat is ongewijzigd gebleven. Dus voor mij is dat nu een speciaal getal geworden. Ik neem dit shirt nu mee naar huis en hij krijgt een mooi plekje."
Talent en topscorerSam Lammers wordt gezien als groot talent. Negentien jaar en een echte centrumspits. Normaal speelt hij  bij Jong PSV, waar hij dit seizoen al acht keer trefzeker was en daarmee topscorer in de Jupiler League is. Scoren had hij tegen Roda JC ook wel willen doen. In het kwartier waarin hij meedeed was hij er dichtbij, maar helaas lukte dat net niet.
"Ik heb wel een paar goede kansjes gehad, dus dat zou helemaal mooi geweest zijn. Maar ik ben nu vooral blij met mijn debuut. Dit seizoen moet ik gewoon bij Jong PSV mijn best blijven doen en blijven presteren en dan hoop ik nog meer kansen hier te krijgen."
Ajax, Newcastle United, PSVEn dan die andere debutant. Siem de Jong; gelouterd bij Ajax, in de lappenmand terecht gekomen bij Newcastle United en nu op huurbasis bij PSV om de weg naar boven weer te vinden. Na twee wedstrijden bij Jong PSV, speelde hij zijn eerste uur in het eerste team van PSV.
Siem de Jong: "Deze eerste wedstrijd bij PSV was toch wel belangrijk voor mij. Hier doe je het toch voor. Het was een goeie wedstrijd als team. We hebben Roda JC geen kans gegeven. Dus ik kijk tevreden terug."
Op de plek van LuukSiem de Jong speelde een uur als centrumspits. Inderdaad.. de plek waar normaal zijn broer Luuk staat. Maar die was geschorst.
Centrumspits 'uit nood'"Lullig dat de eerste wedstrijd die ik kan spelen hij geschorst is. Da's wel toevallig. Eigenlijk zou ik niet in de spits beginnen.  Maar omdat Locadia ook nog geblesseerd is kwam ik daar toch terecht. Daar heb ik vaker gespeeld. Maar ik richt me op een plek op het middenveld. Vandaag was meer een beetje uit nood. Maar dit was goed voor de benen. Vanaf nu hoop ik zoveel mogelijk te spelen en belangrijk voor het team te kunnen zijn."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.