Een vliegende auto kopen? Ondernemers uit Geertruidenberg zijn het van plan

8 december 2017 om 21:42
nl
Het is een jongensdroom, een vliegende auto. En dat is misschien ook wel de reden dat een groep ondernemers in Geertruidenberg er een wil aanschaffen van het bedrijf Pal-V uit Raamsdonksveer. De fraaie tweepersoons driewieler met rotor moet dienen voor de marketing, maar ook om lekker mee rond te vliegen.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

“Ik wilde inderdaad vroeger wel piloot worden”, vertelt John Gaasbeek lachend. Hij is ondernemer in Geertruidenberg en wil misschien wel meedoen met het aanschaffen van de vliegende auto. “Ik kan niet zoveel meebetalen, maar als ik hem voor een klein bedragje straks een dagje bij mij voor deur kan zetten ofer  een keer mee naar Amsterdam kan, dan vind ik dat al mooi!"

Bezoek
“Het idee ontstond toen de bedrijfsvereniging VOG een bezoek bracht aan Pal-V”, vertelt Louis de Wit van VOG. “We hebben vandaag het recht gekocht om een van de eerste vliegende auto’s die straks van de band afrolt, te mogen kopen. Nu is het aan de ondernemers om dit te realiseren. Er zijn al zeker tussen twintig en dertig geïnteresseerde ondernemers.”

Pal-V werkt hard aan de eerste commerciële vliegende auto ter wereld. Het eerste model, de Liberty Pioneer, rolt eind december 2018 uit de fabriek in Raamsdonksveer. Negentig stuks worden er in eerste instantie gebouwd. De vliegende auto's kosten straks zo'n 300.000 euro.

Verkoop
De verkoop startte begin 2017 en loopt goed. Er zijn er al een flink aantal verkocht. Ook internationaal is er veel aandacht voor, weet Marco van den Bosch van Pal-V. “We hebben bijvoorbeeld nu gesprekken met Dubai. Daar wil de politie ze misschien gaan gebruiken. En ze hebben ook nog een aantal andere ideeën, maar daar kan ik nog niks over vertellen.”

Voordat je mag vliegen in de Liberty Pioneer of de Liberty Sport moet je trouwens wel een brevet halen. Dat kan ook op Brabantse bodem, namelijk op Breda International Airport bij de Pal-V FlyDrive Academy. En mocht je er straks één hebben zonder dat je een vliegbrevet hebt, dan kun je er net als John gewoon een keer mee naar Amsterdam rijden. Dat mag gewoon met een normaal rijbewijs.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.