Michael van Gerwen staat (weer) op punt record te breken

22 september 2016 om 17:39 • Aangepast 21 november 2020 om 07:29
nl
Michael van Gerwen is zonder twijfel de beste darter van de wereld. De inwoner van Gemonde won woensdag opnieuw een toernooi, waarmee het aantal behaalde eindzeges in 2016 op achttien staat.
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

Ook vandaag (donderdag) doet Van Gerwen mee aan een toernooi van dartsbond PDC in Barnsley. Mocht hij opnieuw winnen, breekt de Brabander een persoonlijk record. Nooit eerder won hij meer dan achttien toernooien in één jaar op het hoogste niveau.

In heel 2015 won Van Gerwen achttien toernooien. Dat aantal heeft hij nu, eind september, dus al geëvenaard. De nummer één van de wereld heeft nog ruim drie maanden om het record te breken en flink aan te scherpen. Officieel is het nergens te vinden, maar de kans is vrij groot dat niemand in de wereld ooit zo'n groot aantal zeges binnen twaalf maanden heeft geboekt. Dat heeft onder meer te maken met explosieve groei van het aantal toernooien in de laatste jaren.
Een kritisch puntje: de mooiste prijs ontbreekt dit jaar op het palmares van Van Gerwen. Op het WK vloog de Brabander er al vrij vroeg uit tegen Raymond van Barneveld, waardoor de Gemondenaar qua aantal behaalde WK-titels voorlopig op één blijft staan.
NegendarterVan Gerwen is dit jaar dus in bloedvorm. Hij gooide woensdag zelfs een negendarter in een partij, wat inhoudt dat hij de leg in negen pijlen uitgooide. Een bijzonder knappe prestatie, waar helaas nog geen beelden van te vinden zijn.

Financieel is de Brabander er na al die zeges ook niet slechter van geworden. Hij heeft de afgelopen twee jaar ruim 1,3 miljoen pond bij elkaar gegooid.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.