Apekop rijdt zondag nog één keer door Brabant: laatste stop in Eindhoven

23 september 2016 om 16:30
nl
De Apekop, officieel de Mat ‘64 trein, maakt zondag zijn laatste rit door Nederland. Op weg van Maastricht naar Utrecht doet de trein ook het station in Eindhoven aan. Om 10.51 uur maakt de Apekop hier zijn laatste stop in Brabant.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

De Mat '64, materiaal 64, is de laatste trein die in Nederland is gemaakt. Ooit reden er honderden treinen van dit type rond. Maar dit voorjaar werd de Apekop door de NS uit de dienstregeling genomen.
De laatste rit start zondag om 9.37 uur in Maastricht. Het Spoorwegmuseum is om halfvijf het eindstation van de trein. Onderweg laten zeventig tegemoetkomende treinen een eresaluut horen.
Bijzonder verhaal als ticketTussen Maastricht en Utrecht wordt de Apekop bestuurd door zeven machinisten. Zij wisselen elkaar tijdens de rit af op de bok. Ook tien conducteurs wisselen elkaar af. En in totaal driehonderd reizigers beleven de laatste rit mee.
Medewerkers en oud-medewerkers van de NS, maar ook reizigers die bijzondere herinneringen hebben aan de trein met de bolle voorkant. Met een bijzonder verhaal kon je namelijk een plekje in de trein bemachtigen.
Hier een 360-graden filmpje over de Apekop. Sleep je muis over het beeld om rond te kijken.[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=d08U1NHxh3U]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.