Tilburger fietst 1000 kilometer in twee dagen voor goede doel

23 september 2016 om 11:00
nl
Ruud van der Meijden uit Tilburg fietst vanaf vrijdag 48 uur non-stop voor het goede doel. Met de fietstocht van 1000 kilometer door onze provincie wil de wielrenner geld ophalen voor stichting Gijsje Eigenwijsje.
Profielfoto van Triki Ferenc
Geschreven door
Triki Ferenc

De stichting is opgericht na het overlijden van Gijs Baeten. In 2011 kreeg de toen 8-jarige Gijs te horen dat hij hersenstamkanker had en nog maar 3 tot 6 maanden te leven zou hebben. Na zijn overlijden hebben zijn ouders en broer de stichting Gijsje Eigenwijsje opgericht die gezinnen met een ziek kind nog een onbezorgde week vakantie gunt.
Geen tijd voor dutjeInmiddels heeft de stichting twee huisjes midden in de bossen, maar de stichting wil graag een derde huis aanschaffen. Samen met onder meer oud-profrenners gaat Van der Meijden geld bij elkaar fietsen om dat voor elkaar te krijgen. ''De beentjes voelen goed op dit moment, maar ik heb ook last van knikkende knieën'', vertelt de Tilburger.
Vrijdag om drie uur 's middags begint Van der Meijden aan zijn mega-fietstocht. Tijd om tussen het wielrennen door te slapen is er eigenlijk niet. ''Ik heb mijn rustmomenten waarbij ik gemasseerd word. Ik denk dat ik dan ook maar even mijn oogjes dicht doe.''
6500 euroDe laatste negentig kilometer krijgt de Tilburger steun van een sterrenfietsteam. Deze groep bestaat uit BN'ers als Gert Jakobs, Mathieu Hermans, Johan van der Velde en Erik Breukink.
De teller staat inmiddels op 6500 euro. De start en finish is bij voetbalvereniging Were Di in Tilburg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.