Brabant bedekt onder dik pak sneeuw [FOTO'S]

EINDHOVEN - Brabant was zondag wit gekleurd. De eerste vlokken vielen rond tien uur in de ochtend. Rond het middaguur lag er al een flink pak sneeuw. Het KNMI heeft code oranje afgekondigd. Naast de problemen in het verkeer, zorgde de sneeuw ook voor winterpret en mooie plaatjes.
Rijkswaterstaat laat weten dat de sneeuwploegen in het zuiden van het land zijn uitgerukt. "Rijd voorzichtig, houd afstand en wees alert", is het advies. Veel wegen zijn niet goed begaanbaar. De sneeuwval zorgt voor veel verkeersproblemen in Brabant. 


Trein
Treinreizigers en het vliegverkeer ondervinden ook last van het weer. De NS rijdt met minder treinen vanwege de sneeuw. Vanwege de sneeuwval zijn voetbal- en hockeywedstrijden afgelast.

Naast de problemen, is er natuurlijk ook ruimte voor winterpret. Kinderen bouwen een sneeuwpop of maken een rondje met de slee. Er wordt ook veel gewandeld. 


De sneeuw is rond kwart over twee overgegaan in regen. De temperatuur gaat dan ook omhoog, naar vijf tot zeven graden boven nul. Naar verwachting verdwijnt een groot deel van de sneeuw vrij snel.
Meer over dit onderwerp:
sneeuw weer code oranje winter