Wat werd de ronddolende Pool in Geldrop fataal? Rechtszaak start vandaag

23 september 2016 om 10:09
nl
Was het een nekklem door de politie of een eerdere mishandeling waaraan Michal Melka uit Polen overleed? Dat zal vrijdag de belangrijkste vraag zijn in de rechtbank van Den Bosch. De Pool werd bijna twee jaar geleden zwaargewond gevonden in de bosjes aan de Goorstraat in Geldrop. Hij overleed een dag later aan zijn verwondingen.
Profielfoto van de Jong Femke
Geschreven door
de Jong Femke

Wat er vooraf ging aan de zware verwondingen van de Pool is erg onduidelijk. Het slachtoffer ging mogelijk onder dwang met een landgenoot naar een chalet in het Limburgse Meijel. De eigenaar van dit chalet staat nu terecht. Hem wordt moord of poging tot moord en gijzeling ten laste gelegd.
De eigenaar van het chalet zou de Pool ernstig hebben mishandeld. Er zouden meer mensen aan de mishandeling hebben meegedaan. Uiteindelijk bracht de verdachte de twee Polen weer weg. De meest erg toegetakelde Pool zette hij af in de buurt van het ziekenhuis in Geldrop.
In de omgeving van dit ziekenhuis doolde Michal uit Polen nog zeker twee uur rond. Agenten zagen hem en dachten dat hij onder invloed was en voerden een nekklem op hem uit. Uit later onderzoek is gebleken dat dat het slachtoffer mogelijk in een nog kritiekere toestand heeft gebracht dan hij al was.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!