Michael van Gerwen wint weer toernooi en breekt record

22 september 2016 om 23:11 • Aangepast 21 november 2020 om 07:28
nl
Michael van Gerwen heeft donderdagavond een persoonlijk record neergezet. De Brabander won een toernooi in Barnsley en dat betekende alweer zijn negentiende titel in 2016.
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

Vorig jaar kwam Van Gerwen tot achttien titels. Met nog ruim drie maanden te gaan kan de inwoner van Gemonde zijn record dus nog veel scherper stellen.

Phil Taylor heeft het wereldrecord in handen. Hij won in 2008 liefst 24 titels. Dat aantal kan door Van Gerwen nog worden ingehaald in de komende periode. Er staan nog voldoende toernooien op de rol.
LEES OOK: Michael van Gerwen gooit voor tweede dag op rij een negendarter
In Barnsley versloeg Van Gerwen donderdag overigens Steve West in de finale met 6-5. Het was de derde zege voor de Brabander op rij. Hij won ook de toernooien, in dezelfde Engelse plaats, op dinsdag en woensdag. Inmiddels is Van Gerwen 35 wedstrijden op rij ongeslagen, wat wel een nieuw wereldrecord is.

Wachten op privacy instellingen...

Voor Van Gerwen staat komend weekeinde het volgende toernooi op de rol. Dan doet hij mee aan de Champions League of Darts, een nieuw evenement waaraan de beste acht darters van de wereld meedoen. Als de Gemondenaar in deze vorm blijft, lijkt er weinig twijfel over te bestaan wie daar gaat winnen.

Van PeerOok Berry van Peer uit Sprundel deed donderdag overigens van zich spreken in Barnsley. Hij haalde de kwartfinale, maar moest daar zijn meerdere erkennen in... juist, Van Gerwen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.