Video

Een witte fiets, maar dan anders. Eindhovense startup komt met elektrische deelauto

23 september 2016 om 03:03
nl
Over een jaar moet het in Eindhoven mogelijk zijn om een elektrische auto te rijden volgens een deelsysteem. Het jonge bedrijf Amber Mobility werkt daarvoor aan een nieuw model elektrische auto. Het prototype daarvan werd donderdag gepresenteerd op de High Tech XL markt in Eindhoven.
Profielfoto van Vossen Tonnie
Geschreven door
Vossen Tonnie

Het idee van de deelauto doet in de verte denken aan het oude witte fietsenplan, omdat de deelauto's na gebruik overal achtergelaten kunnen worden voor een volgende gebruiker. Wie zich via een app aanmeldt kan erop rekenen dat er op loopafstand altijd een deelauto beschikbaar is. Volgens Steven Nelemans, de jonge directeur van het bedrijf, is die garantie uniek voor dit deelsysteem. Deelname kost 33 euro per week.  
Deelauto's voor bankpersoneelHet bedrijf ziet het deelsysteem als een alternatief voor eigen autobezit. Dit jaar krijgen werknemers van ABN/Amro al tien deelauto's ter beschikking om naar de verschillende kantoren in de stad te reizen. Het is de bedoeling dat ook op de High Tech Campus in Eindhoven deelauto's gaan rondrijden. Voorlopig zijn dat nog elektrische BMW's.
Het bedrijf heeft voor de produktie van een eigen model elektrische auto 60 miljoen euro nodig. Dat bedrag moet van investeerders komen die iets zien in het plan. Uiteindelijk wil het bedrijf 500 elektrische auto's in heel Nederland hebben voor het deelsysteem.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.