Anneke Kuijten naar finale Europacup darts: 'Wedstrijd tegen Wales was zenuwslopend'

23 september 2016 om 09:16
nl
Anneke Kuijten heeft zich met het Nederlands team geplaatst voor de finale van het Europacup dartstoernooi in Egmond aan Zee. Oranje boekte donderdag zeges op Denemarken, Ierland en Wales. In de eindstrijd moet de Eindhovense het zaterdag samen met Aileen de Graaf, Anca Zijlstra en Sharon Prins opnemen tegen Engeland.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Het Engelse team bestaat uit de topspeelsters Trina Gulliver, Deta Hedman, Lorraine Winstanley en Fallon Sherrock.
Marge"We hadden geen makkelijke loting", vertelt Kuijten aan Omroep Brabant. "Na de pouleronde troffen we als eerste Denemarken, maar die wedstrijd verliep eenvoudiger dan verwacht. We kwamen snel vrij ruim voor en die marge maakt het spelen makkelijker." Tegen Ierland ging het daarna wat moeizamer. "Tot we een gat wisten te slaan."
De derde wedstrijd, tegen Wales noemt Kuijten 'zenuwslopend'. "Wij hadden kansen genoeg om een royale voorsprong te namen, maar die pakten we niet. We misten wat dubbels. En Wales is sterk, daar moet je iedere mogelijkheid tegen grijpen. Het werd 8-8, waardoor zeventiende leg de beslissing moet brengen. Gelukkig viel die onze kant op, door een superleg van Aileen de Graaf."
Sparidaans en VosDe vrouwen kwamen donderdag ook in actie tijdens het koppeltoernooi. Van dat toernooi liep Kuijten, met Zijlstra, de finale mis. Zij verloren in de kwartfinale met 4-1 van het Duitse koppel Stefanie Zwitkowitsch/Stefanie Lück.    
De mannen kwamen donderdag in actie in het enkelspel. Tilburger Jeffrey Sparidaans sneuvelde in de zestiende finales tegen de Deen Alex Jensen. Ossenaar Gino Vos werd in de achtste finale uitgeschakeld door de Belg Sven Wens.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.