KNVB: Rode kaart voor Willem II-speler Kali was terecht

23 september 2016 om 12:47 • Aangepast 21 november 2020 om 07:27
nl
De tuchtcommissie van de KNVB handhaaft de straf die Willem II-speler Anouar Kali kreeg opgelegd na zijn rode kaart in het bekerduel met Ajax. De middenvelder is door de commissie voor drie wedstrijden uitgesloten, waarvan één voorwaardelijk met een proeftijd van een jaar.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

"De tuchtcommissie acht bewezen dat Kali zich schuldig heeft gemaakt aan ernstig gemeen spel ten opzichte van een tegenstander en is van oordeel dat de scheidsrechter, na het advies van de videoscheidsrechter, terecht een rode kaart heeft gegeven", aldus de KNVB in een persbericht.

VideoscheidsKali werd woensdag van het veld gestuurd na een charge op Lasse Schöne, in het verloren duel bij Ajax (5-0). Dat gebeurde op advies van videoscheidsrechter Pol van Boekel. Veldscheidsrechter Danny Makkelie gaf de speler van Willem II aanvankelijk geel. De rode kaart leidde tot een strafvoorstel van de aanklager betaald voetbal.
ZIE OOK: Wereldprimeur voor Anouar Kali: door videoscheidsrechter van het veld gestuurd
De ploeg uit Tilburg was het niet eens met het besluit de videoscheidsrechter te raadplegen en ging tegen de straf in beroep, vooral vanwege de manier waarop de rode kaart tot stand kwam. "Naar onze interpretatie is de videoscheidsrechter er alleen voor discutabele momenten", zei een woordvoerder van Willem II in een eerdere reactie. "De overtreding van Kali was al waargenomen en bestraft."
Het was de eerste keer dat in Nederland bij een officiële wedstrijd de hulp van de videoscheidsrechter werd ingeroepen.
BeroepWillem II heeft vier dagen de tijd om in beroep te gaan tegen de uitspraak van de tuchtcommissie. Daarover beraadt de club zich momenteel. Kali is hoe dan ook geschorst voor de wedstrijd van komend weekend tegen NEC.
ZIE OOK: Willem II niet akkoord met schorsing van Kali: 'Videoscheids mag na geel geen rood geven'

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.