Video

Iedereen wil hem hebben, de achtergelaten Stafford in Breda

23 september 2016 om 18:45 • Aangepast 21 november 2020 om 07:26
nl
Gek worden ze ervan in het Bredase dierenasiel. De dierenopvang wordt overspoeld met telefoontjes van mensen die het nieuwe baasje willen worden van een grijswitte Stafford. De hond werd woensdagochtend gevonden in het bos en is sindsdien bijna 70.000 keer gedeeld op Facebook.
Profielfoto van de Schipper Eva
Geschreven door
de Schipper Eva

De telefoon staat roodgloeiend. "Ik denk dat we ruim boven de honderd telefoontjes zitten op dit moment. Dit hebben wij nooit eerder meegemaakt", vertelt manager van Dierenopvang Breda, Anja van Splunder.
Twee wandelaars vonden de hond woensdagochtend in het Liesbos, tussen Breda en Etten-Leur. Op Facebook plaatsten ze foto's van het beestje, die al snel door duizenden mensen werden gedeeld.

Wachten op privacy instellingen...

Asiels puilen uitDat mensen in de rij staan voor de Stafford is natuurlijk heel fijn, maar het beestje staat eigenlijk symbool voor een nationaal probleem. De Nederlandse dierenasiels puilen uit van de Stafford-achtige honden. Ook in Breda is er aan Staffords geen gebrek.
"Het zijn honden die veel aandacht nodig hebben", legt Anja uit. "Ze moeten goed getraind worden. Ze zijn vaak wel lief naar mensen, maar hebben soms wat moeite met andere honden. Dus het zijn niet de makkelijkste honden."

Wachten op privacy instellingen...

Hond met een verhaalDe Stafford die woensdagmorgen gevonden werd in het Liesbos heeft een heel treurig verhaal. Maar volgens Anja zitten er veel meer honden in het asiel met een verhaal dat soms nog triester is. Ook die honden zoeken een baasje. "Bedenk wel: een hond kost veel tijd en aandacht."
"Er zijn helaas te veel mensen die heel makkelijk een hond aanschaffen", aldus Anja. Zij realiseren zich volgens haar niet dat een hond zeven dagen in de week zorg nodig heeft. "Je kunt niet zomaar een dagje weggaan. Je moet altijd rekening houden met je hond."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.