Video

PSV waakt voor onderschatting van 'goed draaiend' Excelsior

23 september 2016 om 19:12
nl
"Excelsior draait goed, momenteel. Een goed voetballende ploeg, die compact verdedigd en drie snelle spitsen heeft. Ze zijn heel gevaarlijk in de omschakeling en de counter", aldus PSV-trainer Phillip Cocu tijdens zijn vooruitblik op de wedstrijd Excelsior-PSV, die zaterdagavond in Rotterdam gespeeld gaat worden.
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

Excelsior is niet de meest aansprekende tegenstander in de eredivisie en Stadion Woudestein niet de meest inspirerende plek om tot grote prestaties te komen. Maar toch waakt Cocu terecht voor onderschatting. Excelsior heeft een goede seizoenstart en staat gewoon in het 'linkerrijtje'. Daarnaast kan PSV zich geen puntverlies veroorloven om het gat met koploper Feyenoord nog groter te laten worden.
Geen last van extra drukMaar van extra druk wil Cocu niks weten. "Druk is er altijd. Als je bovenaan staat is er ook druk. Daar zul je als speler van een topclub mee om moeten gaan. We hebben ook laten zien dat we vaak beter gaan spelen als er extra druk op een wedstrijd staat."
Lastig te voorspellenWelke spelers er zaterdag voor PSV gaan beginnen, wilde Cocu nog niet vertellen. Locadia is nog geblesseerd en Zinchenko nog niet helemaal wedstrijd-fit. Maar voor de rest heeft Cocu volop mogelijkheden en is het eigenlijk best lastig om nu al de basis-elf te voorspellen.
Hendrix wel, Ramselaar niet?Wat te denken van Guardado, Pröpper, Hendrix, Ramselaar en Siem de Jong, die samen lijken te strijden voor drie beschikbare plekken? Voor de PSV-trainer een luxe-probleem, dat hij bijvoorbeeld ook met zijn verdedigers heeft.
Cocu: "Een aantal jongens die elkaars concurrent zijn, zitten dicht bij elkaar. Dan kun je soms verschillend kiezen. Dat heeft te maken met de specifieke kwaliteiten van de speler, of van de tegenstander. De tacktische insteek van een wedstrijd bepaald dat, maar ook de vorm van een speler."
Vermoedelijke opstellingOp basis van de afgelopen weken is dit de vermoedelijke opstelling van PSV in de uitwedstrijd tegen Excelsior.Zoet; Arias, Isimat, Moreno, Willems; Pröpper, Hendrix, Guardado; Narsingh, L de Jong, Pereiro.Maar spelers als Brenet, Bergwijn, Ramselaar en Siem de Jong zullen hier ongetwijfeld anders over denken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.