Video

Provincie wil Haagse bezuinigingen Omroep Brabant van tafel

23 september 2016 om 19:12
nl
Een ruime meerderheid van Provinciale Staten, het Brabantse parlement, wil de bezuinigingen bij Omroep Brabant ongedaan maken. Acht van de elf partijen steunden een motie van de SP. Alleen VVD, PVV en 50-plus stemden tegen.
Profielfoto van van Hoof Rene
Geschreven door
van Hoof Rene

De statenleden vinden een sterke regionale omroep met onafhankelijke berichtgeving van groot belang. "Als wij niets doen, dan bestaan jullie over een paar jaar misschien niet meer", zegt initiatiefnemer Maurice Spapens van de SP. Hij wil dat Brabant in Den Haag gaat lobbyen om de bezuinigingen van tafel te krijgen.
Makkelijk geldDe PVV is tegen de motie en noemt de subsidie voor Omroep Brabant 'makkelijk geld'. De Brabantse fractie zegt wel het werk van Omroep Brabant te waarderen. De VVD zegt niet tegen de regionale omroep te zijn, maar wil dat de omroepen veel meer gaan samenwerken om zo kosten te besparen.
Geen staatsomroepHet CDA wil dat niet het Rijk, maar de provincie over de financiering van de omroep gaat. "De provincie staat veel dichter bij de omroep", zegt Marianne van der Sloot van het CDA. Zij denkt niet dat Omroep Brabant dan een soort van staatsomroep wordt: "Wij gaan niet over de inhoud van de programma's."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.