Video

Kom jij in drie minuten je huis uit bij een brand?

23 september 2016 om 20:06
nl
De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant is vrijdag de campagne Vooropletters gestart. Het is de bedoeling dat mensen bewuster worden van de brandveiligheid in hun huis. Met bijvoorbeeld een app kun je in Virtual Reality ervaren hoe het is om binnen drie minuten een rokerig huis uit te komen.
Profielfoto van Struijs Hannelore
Geschreven door
Struijs Hannelore

Die drie minuten zijn essentieel. Vroeger had je bij een brand namelijk gemiddeld zeventien minuten de tijd om je huis uit te komen, tegenwoordig heb je er maar drie. Brandweerman Pim Nuijten legt uit hoe dat komt:
"De isolatie is nu veel beter dan vroeger, dus de rook kan niet goed weg. Ook zijn de materialen in huis anders. Vroeger hadden we een bankstel van eikenhout, nu is die bijvoorbeeld van kunststof en dat produceert veel meer rook."
Huis uit vluchtenOok is vrijdag de app Three Minutes Escape gelanceerd. Zo kan men in VR ervaren hoe moeilijk het is om binnen drie minuten uit een huis vol rook te komen.
De Vooropletters gaan mensen niet alleen waarschuwen voor brandgevaar, maar later komt er bijvoorbeeld ook een campagne waarin voorlichting gegeven wordt over inbraak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.