Twee routes in Het Groene Woud genomineerd voor 'Wandelroute van het jaar'

24 september 2016 om 12:22
nl
Het Groene Woud Pad en het Dommelpad zijn beiden genomineerd voor de titel ‘Wandelroute van het jaar 2017’. Naast deze twee zijn er nog drie andere routes genomineerd.
Profielfoto van Müller Renée
Geschreven door
Müller Renée

De wedstrijd is uitgezet door de Fiets en Wandelbeurzen in Utrecht en Gent. De Nederlandse en Belgische versies van deze wedstrijden zijn dit jaar voor het eerst samengevoegd.
LEES OOK: 'Brabantse natuur kan samen uitgroeien tot Nationaal Park'
Langeafstandsroutes, wandelnetwerken en luswandelingen maken kans op nominatie. De routes worden beoordeeld door een onafhankelijke jury van ervaren wandelaars. De uitreiking van de trofee is tijdens de Fiets en Wandelbeurs op zaterdag 18 februari 2017 in Gent.
De genomineerdenHet Groene Woud Pad is een langeafstandswandeling van 250 kilometer. De route maakt gebruik van het knooppuntennetwerk in Het Groene Woud en leidt de wandelaar langs de mooiste plekken in het gebied.
Daarnaast maakt ook het Dommelpad kans op de titel. Het Dommelpad bestaat uit twee afzonderlijke routes:  een fiets- en een wandelroute die de recreant langs de rivier de Dommel leiden. Beide routes starten ten zuiden van het Belgische Peer, de bron van de rivier, en eindigen in Den Bosch waar de Dommel samen met de Aa in de Dieze uitmondt. Ook hierbij wordt gebruik gemaakt van het knooppuntensysteem.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.