Cocu schaamt zich voor PSV-fans na spreekkoren richting scheidsrechter Makkelie

25 september 2016 om 01:23 • Aangepast 21 november 2020 om 07:25
nl
PSV-trainer Phillip Cocu schaamt zich voor de spreekkoren die uit-supporters zaterdagavond uitten op de tribune van stadion Woudestein. Aan het begin van de wedstrijd riepen supporters van de Eindhovenaren dat scheidsrechter Makkelie 'de hoer van Amsterdam' is. De menigte verwees daarmee naar vermeende partijdigheid van de scheidsrechter in een duel vorig jaar tussen FC Utrecht en Ajax.
Profielfoto van Yoeri Vugts
Geschreven door
Yoeri Vugts

Toen Cocu de spreekkoren opmerkte maande hij zijn achterban om te stoppen met de spreekkoren. De wedstrijd werd korte tijd stilgelegd. Maar de spreekkoren bleven aanhouden. Na herhaalde waarschuwingen bonden de PSV-fans in en veranderden zij de toon van hun beledigingen.
VeteDe PSV-fans wilden revanche nemen voor een beslissing van Makkelie in de slotfase van vorig seizoen. Daarin kreeg Ajax een omstreden penalty in de strijd tegen FC Utrecht, waardoor de ploeg tot aan de laatste dag van de competitie de grootste kans had op de landstitel.

Na de wedstrijd gaf de trainer aan zich te schamen voor zijn supporters. "Steun de club, dat past bij PSV. Ik schaam me dat onze supporters zich zo gedragen. Belachelijk", zo zei hij tegen journalisten. De ploeg won met 1-3 tegen Excelsior.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.