Phil Taylor verplettert Michael van Gerwen in finale Champions League Darts

26 september 2016 om 00:22 • Aangepast 21 november 2020 om 07:25
nl
Michael van Gerwen heeft in de eerste editie van de Champions League voor darters genoegen moeten nemen met de tweede plaats. De 27-jarige Brabander werd in de finale in Cardiff overklast door de Engelse dartslegende Phil Taylor: 5-11. 'The Power', zestienvoudig wereldkampioen, had Van Gerwen een dag eerder in de groepsfase ook al afgedroogd (4-10).
Profielfoto van Yoeri Vugts
Geschreven door
Yoeri Vugts

De Brabantse nummer één van de wereld herstelde zich zondag van die nederlaag door de excentrieke Engelsman Peter Wright met 10-5 te verslaan. Van Gerwen kwalificeerde zich zo voor de halve finales, waarin hij wereldkampioen Gary Anderson uit Schotland op indrukwekkende wijze klopte (11-5).
Tweede nederlaag'Mighty Mike' wilde in de eindstrijd dolgraag revanche nemen op Taylor, maar in plaats daarvan moest hij voor de tweede keer in twee dagen een pijnlijke nederlaag incasseren. De 56-jarige Engelsman verdiende met zijn overwinning 100.000 pond, Van Gerwen moest met de helft genoegen nemen. "Michael heeft de afgelopen tijd alles gewonnen, maar ik denk dat hij te veel toernooien speelt", zei Taylor. ,,Hij kan veel beter dan wat hij hier liet zien.''

Wachten op privacy instellingen...

Michael van Gerwen had donderdagavond nog een persoonlijk record neergezet. De Brabander won een toernooi in Barnsley en dat betekende alweer zijn negentiende titel in 2016. Ook won hij 35 partijen op rij, een wereldrecord.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.