Video

Enorme brand legt gebouw centrum Den Bosch in as

25 september 2016 om 08:31 • Aangepast 21 november 2020 om 07:25
nl
Een gebouw aan de Westwal in Den Bosch is zondagochtend in de as gelegd. Het vuur brak 's ochtends vroeg uit, rond vijf uur. De vlammen sloegen metershoog uit het dak. Rond acht uur was het vuur onder controle. Het gebouw, dat gebruikt werd als magazijn en als woning, is volledig verwoest. Alleen voor- en zijgevel staan er nog. Er is instortingsgevaar.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Vanwege de brand werden verschillende huizen in de omgeving ontruimd. Volgens een ooggetuige dreigde het vuur even over te slaan naar andere gebouwen, maar dit gebeurde uiteindelijk niet. Rond het middaguur mochten vrijwel alle omwonenden weer terug naar huis, met uitzondering van de bewoners van Westwal 32. Ramen en deuren moeten voorlopig gesloten blijven en auto's in het afgezette gebied mogen niet worden verplaatst.
De rook trok richting de wijk Boschveld en Engelen. De auto's in de omgeving van de Westwal en de Vughterstraat zaten onder de as.  

Wachten op privacy instellingen...

HennepkwekerijIn het gebouw waar de brand uitbrak, zou acht jaar geleden een hennepkwekerij zijn ontmanteld. Sindsdien is het gebouw afgesloten van stroom. De brand zou ontstaan zijn nadat iemand een aggregaat aanzette.
Volgens het Brabants Dagblad waren er vanuit de buurt al langer klachten over overlast vanuit het pand. De eigenaar en bewoner van het pand Robbert van Vessem spreekt dit tegen. Hij stelt dat er éen mevrouw over overlast heeft geklaagd. Hij benadrukt dat ér verder geen illegale zaken plaatsvonden in het pand. 'Het zijn allemaal verhalen uit de buurt die niet kloppen."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!