Video

'In dit gebouw gebeurden dingen die niet in haak waren', buurtbewoners niet rouwig om brand

25 september 2016 om 11:09 • Aangepast 21 november 2020 om 07:25
nl
Buurtbewoners van de Westwal in Den Bosch zijn niet rouwig dat het gebouw waar zondagochtend brand uitbrak in vlammen is opgegaan. Ze wijzen erop dat in het gebouw 'zaken gebeurden die niet in de haak waren'.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Een buurtbewoonster vertelt dat daar 'door drie of vier zwervers een soort handeltje werd gedreven met auto's, scooters en quads'. Mensen die pal naast het gebouw wonen, nuanceren dit. Zij omschrijven de man die zich in het gebouw bevond als een 'hele lieve man, maar een beetje onaangepast. Een goedzak.'
Het pand is van Robbert van Vessem en hij woont er ook. Hij vertelt aan Omroep Brabant dat er zich geen illegale zaken afspelen in het pand. "Het zijn allemaal verhalen uit de buurt die niet kloppen. Ik gebruik het als opslag en woon er. Heel lang geleden is er in een deel dat ik verhuurde een hennepkwekerij aangetroffen."
OntruimingVanwege de brand aan de Westwal werden verschillende huizen in de omgeving ontruimd. Veertig bewoners zijn opgevangen in een hotel. Het vuur dreigde even over te slaan naar andere gebouwen, maar dit gebeurde uiteindelijk niet. De man die in het gebouw was, liep tijdens de brand lichte schroeiplekken op, maar hij hoefde niet naar een ziekenhuis.
Het gebouw is volledig verwoest. Alleen voor- en zijgevel staan er nog. Er is instortingsgevaar.

Wachten op privacy instellingen...

HennepkwekerijIn het gebouw waar de brand uitbrak, zou acht jaar geleden een hennepkwekerij zijn ontmanteld. Sindsdien is het gebouw afgesloten van stroom. De brand die in de nacht van zaterdag op zondag uitbrak, zou ontstaan zijn nadat een aggregaat was aangezet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.