Video

Massaal waterballet bij allerlaatste Hondenplons in Tongelreep Eindhoven [FOTO'S]

25 september 2016 om 20:20
nl
Op een zomers warme dag als deze doe je de meeste honden geen groter plezier dan met een verfrissende duik in een waterplas. In Eindhoven konden de viervoeters zondag midden in de stad terecht. Zwembad de Tongelreep opende de deuren voor honden en hun baasjes voor de Hondenplons, de traditionele afsluiting van het zwemseizoen. Zo'n vijfhonderd honden waren erbij en ze creëerden samen een massaal waterballet.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

Tijdens de Hondenplons konden alle baasjes met hun hond een duik nemen in het buitenbad van de Tongelreep aan de Anton Coolenlaan. Alleen de glijbaan mocht niet worden gebruikt, verder was alles toegestaan.
Onze fotografe nam ook een kijkje bij het waterfeestje en schoot schitterende plaatjes. De fotoreportage is hier te bekijken.
[flickr:body:https://www.flickr.com/photos/omroepbrabant/albums/72157673148132922/]
Sommige honden waren niet uit het water weg te slaan en hadden alleen maar oog voor de bal en elkaar. Anderen vonden het toch wel spannend, dat grote zwembad. Sommige pups werden voor het eerst te water gelaten, zij peddelden in paniek weer naar de kant.
Definitieve sluitingHet is alweer de zesde editie van het evenement, en ook meteen de laatste want het buitenbad en het golfslagbad sluiten voorgoed de deuren. Er is een tekort van één miljoen euro en de gemeente Eindhoven wil het bad niet langer exploiteren.
Voor de honden mocht het de pret niet drukken, zij ravotten volop in het water.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.