'Dit is goed balen', geen goud Kuijten, Sparidaans en Vos tijdens Europacuptoernooi darts

25 september 2016 om 14:35
nl
Anneke Kuijten is er niet in geslaagd met het Nederlands vrouwendartsteam een gouden medaille te veroveren tijdens het Europacuptoernooi in Egmond aan Zee. De Eindhovense moest zaterdag met Aileen de Graaf, Sharon Prins en Anca Zijlstra haar meerdere erkennen in Engeland.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Het werd 3-9. Kuijten won niet een wedstrijd. "Dit is goed balen", verzucht ze. "Maar toch ben ik nu we een dag verder zijn ook ongelofelijk blij met zilver." Oranje had de eindstrijd bereikt door donderdag Denemarken, Ierland en Wales te kloppen.
Dertiendarter SparidaansIn het teamtoernooi bij de mannen moesten ook Tilburger Jeffrey Sparidaans en Ossenaar Gino Vos genoegen nemen met zilver. Samen met Wesley Harms en Richard Veenstra gingen ook zij ten onder tegen Engeland.
Sparidaans won nog wel twee wedstrijden, tegen de Lakesidewinnaar van 2015 Scott Mitchell en - met een fraaie dertiendarter - Glenn Durrant, maar dit was niet voldoende om Nederland het goud te bezorgen. James Hurrell besliste de wedstrijd door Wesley Harms te kloppen. Vos - die in het enkelspel nog bijna de kwartfinale bereikte - verloor al zijn duels.
OverallklassementHet Nederlands mannendartsteam won wel het overallklassement. De Oranjevrouwen eindigden in het overallklassement als tweede.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.