Kwetsende spreekkoren PSV-supporters: ‘Makkelie gooide met opgestoken duim olie op het vuur'

25 september 2016 om 15:20
nl
Natuurlijk is met de kwetsende spreekkoren aan het adres van scheidrechter Danny Makkelie zaterdagavond tijdens de wedstrijd Excelsior een flinke grens overschreden. Dat geeft Harrie Timmermans, voorzitter van de PSV-supportersvereniging, ook grif toe in het sportprogramma Sportlunch.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

“Aan de andere kant gooide ook scheidsrechter Makkelie olie op het vuur”, zegt Timmermans. Zelf heeft hij het niet gezien, maar vanuit verschillende supportershoeken is het bevestigd. “Makkelie stak een keer zijn duim op naar de supporters. Even later maakte hij ook nog een cynisch applausje. Dat kan natuurlijk ook niet.”
Discutabale strafschopDe vertroebelde relatie tussen de PSV-aanhang en scheidsrechter Makkelie dateert van vorig seizoen toen de scheidsrechter in de wedstrijd FC-Utrecht een discutabele strafschop toekende aan de Amsterdammers. Bij de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Excelsior werd Makkelie door de Eindhovense supportersschare nog eens fijntjes daarop gewezen. ‘Hij is de hoer van Amsterdam’, zongen ze hem enige tijd toe.
Harrie Timmermans: “Wat betreft kwetsen en beledigen is er voor ons een duidelijke grens overschreden. Dat is duidelijk. Maar het is ook mooi om te zien dat het ook onderling is opgelost. De sociale controle is groot. Toen is het gezang ook vrij snel gestopt.”
'Kinderkoor Triangel'PSV-trainer Philip Cocu schaamde zich voor de spreekkoren van de supporters en via de teammanager maande hij de supporters ermee te stoppen. De wedstrijd werd zelfs even stilgelegd. Uiteindelijk stopten de kwetsende spreekkoren.
“Door de emoties en fanatisme van supporters wordt er weleens een grens overschreden”, zegt Harrie Timmermans. “Het gezang van supporters is nu eenmaal geen uitvoering van kinderkoor Triangel.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.