Je had maar één taak! Maar dat gaat vaak niet goed in Brabant

26 september 2016 om 13:56 • Aangepast 21 november 2020 om 07:24
nl
Je vraagt je soms af waar het misgaat als een lantaarnpaal precies in een parkeervak wordt gezet. Afgelopen weekend was dit het geval in de Verbeetenstraat in Breda, maar het gaat vaker fout. Naast verkeerd geplaatste lantaarnpalen, hebben we ook een historie met vreemde zebrapaden, dubbele verkeersborden en een autoweg zonder asfalt.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Nieuwe straatverlichting en extra parkeerplekken: voor bewoners van de Verbeetenstraat in Breda reden tot tevredenheid. Toch was er iets vreemds aan de hand. Een lantaarnpaal was precies in een parkeervak gemaakt. Niet handig.
Een soortgelijke vergissing werd vijf jaar geleden ook gemaakt in Eindhoven. Daar werd een invalidenoprit om een lantaarnpaal gelegd. De situatie werd snel aangepast. Vorig jaar werden in Boxtel eveneens lantaarnpalen ‘vakkundig’ op parkeerplekken geplaatst.
Op z'n kop of dubbelVerkeersborden zouden geen onduidelijkheid mogen scheppen, maar toch gaat het wel eens mis. Laatst nog op de N640 bij Oudenbosch. Het wegwijzerbord op een rotonde hing op z’n kop.
In Schijndel werden vier jaar terug twee exact dezelfde verkeersborden achter elkaar gezet. De wijkagent vroeg zich destijds af of er borden over waren.

Wachten op privacy instellingen...

HindernisbaanHet goed aanleggen van een zebrapad is niet altijd een zekerheid. In Rijen moesten voetgangers struiken doorkruisen en een boom omzeilen om het zebrapad te kunnen gebruiken. In Tilburg was een soortgelijke situatie, de struiken werden later weggehaald.
Tot slot hadden we vijf jaar geleden een autoweg zonder asfalt. Niet heel handig, zeker niet omdat er wel gewoon verkeersborden stonden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.