Fujifilm Tilburg draait met de wind in de rug

26 september 2016 om 14:07
nl
Fujifilm in Tilburg viert maandag - met gebak van Eneco voor al het personeel - dat vijf jaar geleden de vijf windmolens op het eigen terrein in gebruik werden genomen. De productie van Fujifilm draait inmiddels volledig op windenergie, omdat ook de stroom wordt gebruikt van vijf windmolens van het Enenco-windpark Anna Vosdijkpolder op Tholen.
Profielfoto van Cartens Raoul
Geschreven door
Cartens Raoul

Fujifilm heeft voor het maken van fotopapier, offsetplaten en membranen jaarlijks zo'n 100 gigawatt uur aan elektriciteit nodig, vergelijkbaar met het gemiddelde stroomverbruik van ongeveer 30.000 huishoudens.
Grote stappenPeter Struik, president-directeur van Fujifilm: "Duurzaam ondernemen is voor Fujifilm van groot belang. Wel blijft het voor ons belangrijk dat dit economisch haalbaar is. Samen met Eneco hebben we al grote stappen kunnen zetten en blijven we elkaar uitdagen en aanvullen. Dat we dit jaar geheel over zijn gegaan op windenergie is een mooi gevolg van onze samenwerking".
Marc van der Linden, lid van de Raad van Bestuur van Eneco Groep: We wilden graag even stil staan bij dit bijzondere lustrum voor Fujifilm. Fujifilm geeft duurzaamheid vanuit zowel maatschappelijk als economisch belang een belangrijke plek op de agenda en handelt daar ook naar. Daarmee lopen ze echt voorop in het Nederlandse bedrijfsleven".

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.