Man (65) kan al dagen huis niet uit door gestolen auto: 'Ik at Sultana's als avondmaal'

26 september 2016 om 18:38
nl
Hans Hendriks uit Geldrop ziet het even niet meer zitten. Zijn auto, waar hij volledig van afhankelijk is, werd op 14 september gestolen vanaf zijn oprit aan de Hulst. In de wagen ligt een op maat gemaakte stok, die Hendriks nodig heeft om te kunnen lopen.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

"Ik slaap er niet van, het is gewoon verschrikkelijk", vertelt Hans. De 65-jarige inwoner van Geldrop was al vijftien jaar eigenaar van de crèmekleurige Toyota Landcruiser Hardtop 4.2 uit 1992. "Die wagen heeft mij nog nooit in de steek gelaten", aldus Hendriks.
AvondetenOmdat Hans slecht ter been is heeft hij zijn auto overal voor nodig, ook voor zijn dagelijkse boodschappen. Vorige week had hij geen brood of spullen voor warm eten meer in huis. "Ik had nog wel van die Sultana's, dus die heb ik toen maar als avondmaal gegeten."
Hendriks is alleenstaand en heeft weinig contacten. Zijn zoon helpt hem daarom zo vaak mogelijk. "Maar je kunt ook niet verlangen dat hij hier elke dag staat."
HoopDe politie kan momenteel weinig voor Hans betekenen. Geld voor een nieuwe auto heeft hij niet en de wagen was niet verzekerd voor diefstal. Hendriks hoopt daarom dat zijn auto snel wordt teruggevonden. Het kenteken van de Toyota is VS-01-FX.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.