Video

Het verdriet van Zevenbergen, drie moeders vermoord: 'Je snapt het gewoon niet' [VIDEO]

28 september 2016 om 20:22
nl
“Dat dit nu weer hier bij ons gebeurt... het is gewoon eng!” De inwoners van Zevenbergen kunnen het maar amper bevatten. Afgelopen donderdag kwam in die plaats de 46-jarige Wendy door een misdrijf om het leven. Haar partner wordt verdacht van doodslag. Haar jonge kinderen blijven moederloos achter. Het lot dat Wendy trof, is Zevenbergen niet vreemd. In nog geen drie jaar tijd stierven drie Zevenbergse moeders van jonge kinderen een gewelddadige dood.
Profielfoto van Oerlemans Marjanka
Geschreven door
Oerlemans Marjanka

Op het schoolplein van basisschool De Boemerang in Zevenbergen klinkt het vrolijke gekwetter van kinderen. Over tien minuten beginnen de lessen weer, maar eerst nog fijn ravotten. Begin 2014 was de sfeer wel anders rondom het schoolgebouw. Vele tranen vloeiden, toen bleek dat Claudia Oskam vermoord was. Claudia, een 36-jarige moeder met drie kinderen op De Boemerang.
LEES OOK: Stiefzoon van dode vrouw Zevenbergen vrijgelaten, partner verdacht van doodslag
‘Verschrikkelijke tijd’Nu opnieuw een Zevenbergse gedood is, komen de herinneringen aan januari 2014 weer boven. Een moeder vanuit haar autoraampje: “Het was een verschrikkelijke tijd.”  Het lichaam van Claudia werd destijds gevonden in het water van De Roode Vaart, nadat ze eerst korte tijd spoorloos was. Haar ex-man dirigeerde de politie uiteindelijk naar de plek waar ze gevonden zou worden. Later bleek hij, de vader van haar kinderen, Claudia te hebben omgebracht.
Waar de inwoners van Zevenbergen eerst massaal zochten naar de vermiste Claudia, konden zij nu alleen nog aansluiten in een stille tocht. Een andere moeder aan het schoolplein van De Boemerang: “Daar heb ik toen ook in meegelopen ja. Ik kende haar niet persoonlijk, maar uit respect. En nu dus weer zoiets. Ik vind het creepy.”
‘Ziek van’Elders in het stadje staan op de stoep, naast hun fietsen, drie moeders te praten. Hun gezichten staan ernstig. Ze hebben net de kinderen naar school gebracht. Naar dezelfde school, waar Wendy ook zo vaak haar kinderen uitzwaaide en weer ophaalde. Tot vorige week donderdag, toen ze om het leven werd gebracht. “We hadden het er net over. Die arme kinderen. Ik ben er letterlijk ziek van, misselijk. Dit hakt er vreselijk in.”Wat precies voorafging aan de dood van Wendy, is nog onduidelijk. “Mij interesseert dat ook niet. Die kinderen, die zijn nu het belangrijkste.” Eén van de moeders verzucht: “De ene rechtszaak is nog niet voorbij en het volgende drama is alweer gebeurd.”
Leven zonder moederDe rechtszaak waar de moeder op doelt, is die rondom de moord op Linda van der Giesen. De 28-jarige verpleegster werd in augustus 2015 doodgeschoten op de parkeerplaats van het Tweesteden Ziekenhuis in Waalwijk. Ook haar 4-jarige zoontje zal zijn leven moeten leven zonder zijn mama.
Het was Linda’s ex die de trekker overhaalde. Twee weken geleden werd 10 jaar cel met TBS tegen hem geëist. Morgen doet de rechter uitspraak. En ook Linda woonde in Zevenbergen.
Drie moeders dood, hun kleine kinderen voor het leven getekend. En dan was er nog het vreselijke drama waarbij het het 9-jarige meisje Melda betrokken raakte. Zij werd in het voorjaar van 2015 door haar vader doodgeschoten, net als haar halfbroer. Vader pleegde even later zelfmoord. Melda zat op school in Zevenbergen.
Zevenbergen, een stadje met 14.000 inwoners. Een stadje waar veel mensen elkaar kennen, al is het maar via via of van gezicht. Sinds vorige week donderdag vloeien er opnieuw tranen. Voor de zoveelste keer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.