'Ik hoop dat mijn zoontje de moordenaar van z'n moeder nooit op straat tegenkomt'

27 september 2016 om 02:01 • Aangepast 21 november 2020 om 07:22
nl
Edwin Wangsakrama hoopte op levenslang. Maar de vader van het zoontje van de vermoorde Linda van der Giesen hoorde twee weken geleden dat er tien jaar cel en tbs werd geëist tegen John F. En dus kan hij nu niets meer wensen dan dat dinsdag aan die eis voldaan wordt. "Ik ben zenuwachtig, we wachten echt met spanning af."
Profielfoto van Houterman Karlijn
Geschreven door
Houterman Karlijn

Wangsakrama was erbij, twee weken geleden, toen na de twaalf uur durende rechtszaak eindelijk een eis van de officier van justitie op tafel kwam.
ZIE OOK: Rechtbank doet vandaag uitspraak
Tien jaar cel en tbs met dwangverpleging werd er geëist tegen John F., de ex van de 28-jarige verpleegkundige Linda van der Giesen uit Zevenbergen. Dinsdagmiddag volgt de uitspraak.
Hopen op tbsDe Tilburgse Wangsakrama hoopt daarin vooral te horen dat John F. tbs krijgt. "We weten allemaal dat als je goed gedrag vertoont, je dan maar twee derde van je straf hoeft uit te zitten. Daarom hoop ik echt dat hij tbs krijgt."

Want van de gedachte dat zijn zoontje John F. ooit op straat zou kunnen tegenkomen, gruwelt Wangsakrama. "Stel dat hij tien jaar krijgt en geen tbs, dan is hij misschien na zes jaar op vrije voeten. Dan is mijn zoontje elf. Het idee hij de moordenaar van zijn moeder dan zou tegenkomen op straat is verschrikkelijk."
'Traumatisch voor mijn zoon'"Het lijkt me ook traumatisch voor mijn zoontje. Hij gaat op zijn tiende daadwerkelijk beseffen wat een moordenaar is. Dat zo'n moordenaar zijn moeder heeft vermoord. Natuurlijk denkt hij dan: die man moet vastzitten. Als hij dat dan niet doet, dan is dat echt heel raar."
ZIE OOK: Familie van Linda van der Giesen spreekt in rechtszaal: 'Eeuwig gat in mijn hart geslagen'
'Nooit lang genoeg'Wangsakrama heeft zich er inmiddels bij neergelegd dat John F. geen levenslange celstraf zal krijgen. "Op het begin spreekt je emotie en wil je het liefste levenslang. Maar als je kijkt naar de mensen die dat krijgen, dan zijn dat wel mensen die meer op hun kerfstok hebben. Maar voor mij kan het nooit lang genoeg zijn."
"Daarom hoop ik ook dat de rechter de eis van tien jaar en tbs volgt. En anders is dat wéér een domper."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.